cabut sini

http://bzulika.blogspot.com/

sebab ini wordpress sangat saya taraa suka.

Leave a comment »

lagi

yang sebenarnya, tak suka. tapi kenapa malas nak buat apa apa?

.

nak kena maki lagi?

.

ok, aku cabut now.

Leave a comment »

lagenda budak setan: buat aku termenung kejap

Ok, Encik Hadi Mok, kalau kali ni you ajak kitorang tengok cerita Farid Kamil, confirm yang ni I akan agree untuk pergi teman you. Cerita Melayu ni I tak kisah tak tunggu raya.

.

Lagenda Budak Setan, movie based on one of Ahadiat Akashah’s greatest novel, (iya, saya baca terlampau banyak novel cinta masa umur 14, tu yang hormon terlebih sekarang) is about a high school trouble maker yang konon macam best masuk geng anti-perempuan, Kasyah (Farid Kamil), yang last last jatuh cinta dengan Ayu.

.

Ayu, seayu Lisa Surihani (nice casting, right?) terima cinta Kasyah and diorang pun bercinta macam nak rak, last last terpisah sebab Kasyah kena pergi masuk ceruk kampung siapkan thesis.

.

Azmi (Que Haidar) ex-boyfriend Ayu, masuk curik line Kasyah and Ayu kena tricked kahwin dengan dia. Azmi dah la tak sehandsome semacho Kasyah, seorang yang panas baran, kaki mabuk and kaki pukul pulak tu. Aisehman. Kesian Ayu.

.

Long pause.

.

.

Aih, dejavu sekejap?

.

.

Ahh. Seingat aku la, (dah lama kot baca buku ni) Ayu kena pukul, lari rumah drive kereta, accident, muka hancur, mintak cerai from Azmi, and buat plastic surgery and tukar nama jadik Emilia.

.

Ha.. then diorang pun couple balik la setelah susah payah macam macam, then kahwin, in the end Ayu/Emilia mati masa beranak.


.

.

.

Apa apa pun cerita ni keluar 3rd June 2010. Jom tengok ramai ramai.

Leave a comment »

cerita aku

Cerita ini makin aku tulis, makin gelap dakwat penanya. Apa yang kusut, satu satu terjelas lokasi simpulnya,  dan aku memang pening nak uraikan macam mana.

.

Fokus ok, fokus.

.

Cerita ini, makin aku elaborate, makin pendek pensilnya. Masa, aku tak tahu lokasi penghujung kat mana. Bila? Cerita aku, panjang lagi nak habis. Sakit, tapi cerita ini, kena terus ditulis.

.

Cerita ini, makin aku tulis, makin merah dakwat penanya.

.

Nak dengar cerita engkau pulak lah, amacam, ok?

Leave a comment »

xanax

Yeah, ubat ni dah buat otak aku tembam. Cute.

This is the bottom line of my misery,  I refuse to go down any lower.

The secret is, when you look for answers, you shall find them. Thank God I found xanax.

.

Qiamat, dah menjelma. But the eclipse, is over.  🙂

.

Comments (4) »

taman

Dekat luar tingkap, aku tengok ada taman.

Taman Cantik, tapi bunga tak boleh petik.

Jauh, tak sampai.

Nak terjun bawah, tinggi, takut,

nanti mati kang.

.

So, aku termenung je lah.

Duduk tengok dari tingkap aku ni,

berangan bila boleh pergi main dekat taman.

.

Maybe bila rambut dah panjang macam Rapunzel?

.

Sepak sikit bontot aku,

Bodoh, ni bukan cerita Fairy Tale.

Leave a comment »

helipad

I had a visit from you,

in my dream last night.

It was so wonderful and scary, I didn’t want to wake up.

.

Wake me up the next time,

because I want to wake up knowing that I’m living my dream.

Comments (1) »